JÕM2018 Loo rühm


Pean tunnistama, et see on minu esimene malev, kus koos noortega meisterdame õuemööblit ja -mänge. Meiega on liitunud 7 noort ja otsustame jaguneda kahte gruppi. Neli tüdrukut saavad ülesandeks valmistada üks istumisalus ja üks laud ning kolmel poisil on sama ülesanne. Üks tütarlaps võtab enda peale ka lisaks Mölkky valmistamise. Võiks öelda, et üsna kiiresti saame rollid jagatud ja läheb kibe töö tegemine lahti. Naelad tulevad laudadest krõmps ja krõmps välja. Mõõdulindiga mõõt lauale märgitud ja juba ongi saag lauda lühemaks lõikamas. Järgmine noor juba ootab naelad ja haamer käes, et saaks selle laua kinni lüüa enda jaoks määratud kohale. Järgmine noor on asunud akutrelliga kruvisid kinni keerama ja valmistub istumisalust stabiilsemaks muutma. Kui istumisalus on oma kuju võtnud, asuvad noorte meeskonnad neile käetugesid valmistma. Nüüd ongi veel jäänud oma mööbliesemetele viimane lihv anda ja seda kõva tuult ja vihma, mis meid päeva teises pooles tabas, ei mäleta enam keegi.

Kuuldu järgi saatis üks noormees oma vanematele foto, et näidata millise mööbliga ta oli hakkama saanud ja nagu ma aru sain siis vanemad ütlesid talle, et paluks kodu terassile midagi sarnast noorel meistrimehel valmistada. :)

Üks selline mõte jäi veel kõlama ühe noore suust, et midagi nii suurt ta pole veel varem ise meisterdanud :).

#malev #Puidusonpõrget #Merkuuroü #mobileworkshops #mobiilsedtöötoad #Jõelähtmevald #Harjumaa