Metalli avatöötuba Neeme Koolis


Merkuur korraldas metallivaldkonna avatöötoa mereäärses Neeme Koolis Jõelähtme vallas Harjumaal, kus tutvustasid noortele metalli- ja masinatööstuse vadlkonda Eesti Masinatööstuse Liidu juhatuse esimees Indrek Rohtma, autoehitusest rääkis Silwi Autoehituse liige Tõnis Raamets ning noorelt noorele jagas kogemusi "Tudengivormeli" eestvedaja Rainer Lepik. Üritust juhtis Tartu Spark Makerlabi üks eestvedajaid Tarvo Metspalu, kes tõi noorteni põnevad metalliga seotud katsed ning lennutas hooga teele uue noortele suunatud teenuse "Mobiilsed töötoad".

Neeme Kooli noored said osa metalli töötoast, kus projektijuht Lauri Soosaar ja metallivaldkonna töötubade eestvedaja Mart Müllerbeck tutvustasid noortele mobiilset töökoda, mängisid metalliteemadega seotud meeskonnamänge, õppisid tundma CNC freespingi võimalusi, valmistasi mälupulgale korpuse, katsetasid metallile graveerimist, painutasid metalli sikemasinaga ja valmistasid Neeme Kooli logoga metallist rinnamärgid.

Merkuuri meeskond tänab kõiki Neeme Kooli noori ja õpetajaid, esinejaid, külalisi, rahastajaid ja teisi poolehoidjaid. Oleme õnnelikud, et saame ette võtta ühe põneva kahe aastase teekonna, kus tutvustame noortele puidu- ja metallivaldkonna võimalusi ja innustame noori tegema tulevikus teadlikke karjäärivalikuid, olema ettevõtlikud ning valmistama ägedaid tooteid ning looma põnevaid teenuseid, millega tulevikus maailma vallutada.

Teenust rahastatakse Haridus- ja Teadusministeeriumi, Eesti Noorsootöö Keskuse, Euroopa Sotsiaalfondi ning Eesti Vabariigi kaasrahastusel elluviidava „Tõrjutusriskis noorte kaasamine ja noorte tööhõivevalmiduse parandamine“ programmi ressurssidest.

#mobiilsedtöötoad #Merkuuroü #mobileworkshops #Neemekool #Jõelähtmevald #Harjumaa #Kool #Metallisonsädet